denmark

Menstruationscyklus

 

En menstruationscyklus regnes fra den første dag i menstruationen (CD1) til og med den sidste dag inden den næste menstruation begynder.

Efter menstruationen stiger nivauet af FSH, som er det Follikel Stimulerende Hormon. Follikler er ægblærerne i æggestokkene (ovariet). Efterhånden som folliklerne vokser, udskiller de Østradiol, som øger væksten af slimhinden indeni livmoderen, for at gøre den klar til at modtage et befrugtet æg samt dannelsen af slim i livmoderhalsen. Når Østradiol nivauet bliver tilstrækkeligt højt, frigives LH, som er ægløsningshormonet. Og mellem 24-36 timer efter denne stigning, frigøres ægget og ægløsningen indtræffer.

Når ægget er frigivet, falder folliklen sammen og producerer Progesteron, der skal forhindre en ny menstruation, så det befrugtede æg kan fæstne i livmoderslimhinden. Sker der ikke en befrugtning, falder nivauet af Progesteron, en menstruation indtræffer og en ny cyklus begynder.
 

Ægløsning
 

Ægløsningen kan bestemmes ved en ægløsningstest. Det er en nem metode, der fastslår ægløsningstidpunktet med forholdsvis stor nøjagtighed. Når der kommer udslag på din ægløsningstest, vil ægløsningen typisk ske indenfor 24-36 timer.

Ægløsningstidspunktet kan også bestemmes via en follikelscanning, som kan foretages på klinikken. Herved kan fastslås om der er et eller flere æg af rimelig størrelse og tidspunktet for ægløsningen kan forudsiges indenfor en given periode.

Når du har ægløsning, kontakter du Gaia Graviditetsklinik og vi aftaler et tidspunkt for insemination. Alt efter hvornår din ægløsning kommer, kan du evt. vælge at blive insemineret to gange i samme cyklus. Dvs. to dage i træk med minimum 12 timers interval. Den første insemination skal da helst være ca 12 timer efter positiv ægløsningstest. 

 

 

 

 

 

Gaia Graviditetsklinik | +45 98 555 006 | cvr. 29276757 | info@graviditetsklinik.dk

www.boostingbusiness.dk (Webløsning af Boosting Business)