denmark

Insemination

 

Når du kommer til insemination på Gaia Graviditetsklinik, gennemgår jordemoderen med dig, hvordan det vil foregå. Der er god tid til at tale med dig om, hvad det er, der skal ske og du har selvfølgelig mulighed for at komme med alle de spørgsmål du måtte have omkring det. 
 
Sæden, som vi køber i sædbanken, er en oprenset sæd, som er helt klar til insemination (IUI-READY).
Donorens råsæd indeholder en række stoffer, som ved et normalt samleje skal sørge for at sædcellerne kan overleve turen fra skeden og op i livmoderen. De stoffer, som råsæden normalt indeholder, skal ikke med op i livmoderen og derfor er sæden blevet renset.   
 
Efter du har talt med jordemoderen og er klar til at blive insemineret, lægges sæden op ved din livmoderhals med et tyndt sterilt kateter. Selve inseminationen tager ikke mere end et par minutter og gør normalt ikke ondt. Visse kvinder kan dog opleve lidt menstruationsagtige sammentrækninger umiddelbart efter. Dette er helt normalt og går som regel hurtigt over igen. Af og til kan der ligeledes komme lidt blødning fra livmoderhalsen. Dette er helt ufarligt og har ingen betydning for dine chancer for graviditet.
Du har nu mulighed for at blive liggende og hvile ½ time efter inseminationen. Det er ikke så vigtigt for det fysiske, som for det psykiske – altså at få sjælen med! Hviletiden kan du bruge helt som du har lyst til. Du kan medbringe noget musik, du kan lide at lytte til, eller måske en god bog at læse i. Måske har du bare lyst til at døse lidt. 
 

Insemination to gange i samme cyklus

I nogle tilfælde kan det være hensigtsmæssigt at inseminere to på hinanden følgende dage i samme cyklus. Det afhænger helt af, hvornår du får positiv ægløsningstest og hvor du er i din cyklus. Hvis testen er positiv tidligere i din cyklus end forventet, kan vi forlænge den periode, der er levende sædceller i din livmoder med 24 timer, ved at inseminere igen dagen efter. Nogle gange kan du selv have en god fornemmelse af, om det rigtige er at få to inseminationer i samme cyklus. I disse tilfælde er vi lydhøre overfor dette. Når du ringer og bestiller tid til insemination på Gaia Graviditetsklinik, vil vi sammen finde ud af, om det er en god ide med insemination to gange efter hinanden.
 

 

 

 

 

Gaia Graviditetsklinik | +45 98 555 006 | cvr. 29276757 | info@graviditetsklinik.dk

www.boostingbusiness.dk (Webløsning af Boosting Business)